Obiady w SPTS

Koszt obiadu 9 zł.

WPŁATY ZA OBIADY PRZYJMOWANE SĄ W GOTÓWCE W SEKRETARIACIE SZKOŁY PRZY UL. SALEZJAŃSKIEJ 1.

W miesiącu wrześniu płacimy tylko gotówką w sekretariacie przy ul. Salezjańskiej 1.

Od października 2021 r. istnieje możliwość wpłaty należności za obiady na konto: 38 1600 1462 1844 5301 5000 0005 do 20-tego każdego miesiąca poprzedzającego miesiąc, za który uiszczana jest opłata.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać tylko w sekretariacie szkoły do godz. 8.30.


M E N U dla klas 0-3  
18-22.10.2021r.   

PONIEDZIAŁEK                                                                                                    

Żurek  200ml – 250ml         
(wywar, zakwas z mąki żytniej, włoszczyzna, śmietana )                            
Gyros z risotto, surówka z kapusty pekińskiej 150g-200g/50g-80g
(kurczak, ryż, marchewka, seler, pietruszka, por, przecier pomidorowy)

WTOREK                                                                                                                   

Rosół 200ml – 250ml
(porcje rosołowe,włoszczyzna)                                                      
Kotlet schabowy, ziemniaki, fasolka szparagowa80g-100g/100g-150g/50g-80g
(schab, mąka, jajka, bułka tarta, ziemniaki, olej, masło, fasolka szparagowa)

ŚRODA                                                                                                                       

Krem z białych warzyw 200ml -250ml 
(wywar. włoszczyzna, seler, pietruszka, szparagi)
Indyk pieczony z warzywami, puree z soczewicy80g-100g/100g-150g/50g-80g
(udziec z indyka, marchew, seler, papryka, pomidory, cebula, ziemniaki, masło)

CZWARTEK                                                                                                                                          

Zupa pomidorowa 200ml – 250ml
(przecier pomidorowy, pomidory, włoszczyzna)                                                      
Kurczak w sosie śmietanowo – ziołowym, makaron z warzywami80g-100g/150g-200g
(filet z kurczaka, śmietana, zioła, mąka, makaron, marchew, groszek, cukinia)

PIĄTEK                                                                                                                                              

Zupa grochowa 200ml -250ml 
(wywar, boczek, kiełbasa, ziemniaki, włoszczyzna)
Racuchy z jabłkami, deser jogurtowy 180-200g/100g
(mąka, jaja olej, jabłka, cukier, cukier, jogurt, wiśnie)



M E N U dla klas 4-8  
18-22.10.2021r.   

PONIEDZIAŁEK                                                                                                    
Gyros z risotto, surówka z kapusty pekińskiej 150g-200g/50g-80g
(kurczak, ryż, marchewka, seler, pietruszka, por, przecier pomidorowy)

WTOREK                                                                                                                   
Kotlet schabowy, ziemniaki, fasolka szparagowa80g-100g/100g-150g/50g-80g
(schab, mąka, jajka, bułka tarta, ziemniaki, olej, masło, fasolka szparagowa)

ŚRODA                                                                                                                       
Indyk pieczony z warzywami, puree z soczewicy80g-100g/100g-150g/50g-80g
(udziec z indyka, marchew, seler, papryka, pomidory, cebula, ziemniaki, masło)

CZWARTEK                                                                                                                                          
Kurczak w sosie śmietanowo – ziołowym, makaron z warzywami80g-100g/150g-200g
(filet z kurczaka, śmietana, zioła, mąka, makaron, marchew, groszek, cukinia)

PIĄTEK                                                                                                                                              
Racuchy z jabłkami, deser jogurtowy 180-200g/100g
(mąka, jaja olej, jabłka, cukier, cukier, jogurt, wiśnie)